Sastojci
Za palačinke:
- 200 g brašna
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- 200 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat šećera
Za pohovanje:
- 2 jajeta
- po potrebi brašna
- po potrebi prezle
Za nadev:
- 1 čaša kisele pavlake
- 100 g rendane salame
- 100 g rendanog kačkavalja
- 50 ml kečapa
Priprema
U odgovarajuću posudu staviti jaja i mikserom blago umutiti. Dodati polovinu brašna i mleka i umutiti.
Staviti drugu polovinu brašna, prstohvat soli, prstohvat šećera i ostatak mleka. Mikserom umutiti da nema grudvica od brašna. Dodati kiselu vodu i ulje, zatim kutlačom promešati da se smesa izjednači.
Ostaviti da smesa odstoji 30 minuta. Zatim ispeći palačinke. Kada se malo ohlade, palačinke premazati pavlakom, zatim posuti rendanim kačkavaljem i rendanom salamom i preko staviti malo kečapa.
Malo ka sredini presaviti bočne stranice palačinke, a zatim urolati, kako fil ne bi ispadao.
Zatim svaki palačinku prvo uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržiti ih na zagrejanom ulju, izvaditi na papirnom ubrusu da upije višak masnoće i poslužiti se.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)