VELIČANSTVENA POSLASTICA SPREMNA OČAS POSLA Nepečena jaffa torta, raskošna i ukusna

alo.rs/S.Ć. | Žena 13.12.2022 09:31

Keks, vanila i jaffa keks spojeni u idealnu kombinaciju

Foto: Printscreen/domacirecepti.net/

Keks korica:

300 g mlevenog keksa
100 g mlevenih oraha
150 g omekšalog margarina
50 – 100 g šećera u prahu 
200 ml soka od narandže

Krem:

1l mleka

3 pudinga po 40 g od vanile
5 kašika kristal šećera
100 g margarina
50 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
300 g jafa keksa

Priprema:

U 200 ml mleka razmutiti puding i šećer, a ostalih 800 ml staviti na srednju vatru da provri.

U mleko koje je preovrilo zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.

Sve radimo na srednjoj vatri prvo da nam mleko ne bi se zalepilo za dno a kasnije i puding.

Skloniti sa vatre pa prekriti folijom dok se ne ohladi, pa praviti koru od keksa.

Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa dodati keks i orahe, a zatim uliti i sok.

Sve rukom izmesiti pa na tacni oblikovati koricu prečnika 26 cm ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa tako oblikovati. Kako je kome lakše ili ko šta ima. Korica je gusta pa može da se oblikuje i rukom.

Kada se puding ohladio ulupati margarin sa šećerom u prahu pa dodati u puding i sve zajedno umutiti.

Umutiti slatku pavlaku čvrsto pa je dodati pudingu i opet umutiti.

Na koricu naneti pola krema, preko njega jafa keks koji smo provukli kroz sok. Utrošićete malo više od pola količine koju imate.

Ostatak iseckati u ostatak fila i izmešati. Taj ostatak naneti preko jafa keksa i poravnati.

Dekorisati po želji i dobro ohladiti. Prijatno.

/domacirecepti.net/

Expand player
Pogledajte više