STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA Papazjanija, fantastično ukusna, zagrejaće vam stomak i dušu
Foto: Shutterstock

PAPAZJANIJA - RECEPT

Sastojci: 

  • 500 g kupusa
  • 500 g paradajza
  • 250 g goveđeg mesa
  • 250 g svinjskog mesa
  • 250 g crnog luka
  • 200 g kelja
  • 100 g celera
  • 5 krompira
  • 2 paprike 
  • 100 ml ulja
  • 1 veza zeleni
  • 1 glavica belog luka

Priprema: 
Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni i beli luk, dodajte začinsku papriku i pobiberite, pa kada omekša sklonite sa šporeta. Kelj, celer, krompir, kupus, paradajz i papriku operite i isecite na kolutove, a meso na kocke.

U šerpu stavite povrće i dodajte vezu zeleni koji ste takođe iseckali. Posolite, pobiberite i promešajte, pa dodajte propržen luk. Sipajte vodu i kuvajte dok sve ne omekša. Papazjanija je spremna za posluženje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading