LEPO IZGLEDAJU, A JOŠ LEPŠI UKUS IMAJU Šareni posni mafini, idealni za doručak, užinu ili večeru

V. V./Alo | Žena 17.12.2022 10:37

Ove mafine možete da jedete svakog dana, a odlično će izgledati i ako ih poslužite kao predjelo na slavskoj trpezi.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

2 čaše pšeničnog brašna

2 čaše palente

4 kašike griza

150 g krompira

200 g kiselih krastavčića

50 g šargarepe

50 g graška

50 g šećerca

2 praška za pecivo

1 kašičica soli

1 čaša ulja

3 čaše kisele vode

1 kašika susama

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Priprema: Krompir, šargarepu, grašak i šećerac skuvajte. Ohlađen krompir, šargarepu, kisele krastavce iseckajte na kockice. Krastavce dobro iscedite od tečnosti. Pomešajte palentu, brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i povrće. Izmešajte i ostavite pola sata da odstoji.  Sipajte u podmazan kalup za mafine, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta. Čačkalicom probajte da li su mafini pečeni unutra.

Expand player
Pogledajte više