LEPO IZGLEDAJU, A JOŠ LEPŠI UKUS IMAJU Šareni posni mafini, idealni za doručak, užinu ili večeru
Ove mafine možete da jedete svakog dana, a odlično će izgledati i ako ih poslužite kao predjelo na slavskoj trpezi.
Sastojci:
2 čaše pšeničnog brašna
2 čaše palente
4 kašike griza
150 g krompira
200 g kiselih krastavčića
50 g šargarepe
50 g graška
50 g šećerca
2 praška za pecivo
1 kašičica soli
1 čaša ulja
3 čaše kisele vode
1 kašika susama
Foto: Shutterstock
Priprema: Krompir, šargarepu, grašak i šećerac skuvajte. Ohlađen krompir, šargarepu, kisele krastavce iseckajte na kockice. Krastavce dobro iscedite od tečnosti. Pomešajte palentu, brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i povrće. Izmešajte i ostavite pola sata da odstoji. Sipajte u podmazan kalup za mafine, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta. Čačkalicom probajte da li su mafini pečeni unutra.