ČOKOLADA I POMORANDŽA, SAVRŠEN SPOJ Posne bombice su idealne za slavsku trpezu
Sastojci:
250 g posnog mlevenog keksa
50 g mlevenih badema
200 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
125 g margarina
150 ml vode
3 kašike soka od pomorandže
Za glazuru:
100 g čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Sipajte u šerpu vodu, šećer, dodajte iseckan margarin i stavite na tihu vatru da provri. Tada dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se istopi. Kuvajte dva, tri minuta, sklonite sa šporeta i dodajte keks, badem i sok od pomorandže. Izmešajte i pravite kuglice željene veličine. Stavite ih u frižider da se stegnu. Istopite čokoladu sa uljem, umočite svaku kuglicu i stavite na rešetku ili pek-papir da se stegne. Po želji ih možete uvaljati u čokoladne mrvice.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)