KAO IZ MEKSIČKOG RESTORANA Domaći Burito, eksplozija egzotičnog ukusa
![KAO IZ MEKSIČKOG RESTORANA Domaći Burito, eksplozija egzotičnog ukusa](/data/images/2022-12-16/716710_y4eqvkgqu4idn24ettlx_f.jpg?timestamp=1671181247?timestamp=1671145200)
Testo za tortilje (mogu i kupovne):
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 3 dl jogurta
- 50 ml ulja
Fil za punjenje tortilji za domaći Burito:
- 100 g šunke
- 100 g pečenice
- 100 g trapista
Fil sa povrćem za domaći Burito:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 1 crvena paprika
- 3 kašike kuvanog kukuruza
- 100 g mladog sira
- 3 kašike pasulja iz konzerve
Treći fil za domaći Burito:
- 200 g šampinjona
Priprema:
Pomešati prvo sve suve sastojke, brašno, prašak za pecivo i so pa izmešati kašikom. Zatim postepeno dodavati johurt, ulje i mešati dok se sve ne sjedini. Testo izvaditi na radnu površinu i još malo premesiti rukama bez dodavanja brašna. Testo treba da bude meko, glatko i elastično. Zatim ga podeliti na 8 loptica staviti u kesu i ostaviti da se malo odmori dok pripremate filove. Kada napravite filove loptice razvaljati oklagijom i bez ulja peći na zagrejanom tiganju 2 minuta. Zatim okrenuti i peći jos oko minut sa druge strane. Pečene tortilje slagati jednu preko druge i ostaviti u kesu da se potpare.
Domaći Burito
Iseći luk na rebarca, šargarepu i papriku na žilijen i propržiti na malo ulja. Dodati iseckan oguljen paradajz i još malo prodinstati da ispari sva tečnost. Začiniti sa biberom, belim lukom, origanom i posoliti. Na kraju umešati kukuruz i pasulj i sve presuti u drugu činijicu.
Izdinststi šampinjone i na kraju dodati začine i sir iseckan na kockice.
Izvaditi tortilje iz kese i filovati. Prvo stavite šunku i pečenicu pa preko povrće i šampinjone. Možete dodati još narendanog trapista ili kečapa po ukusu a zatim zelenu salatu.Tortilju prvo preklopiti malo odozdo pa onda sa obe strane kako fil ne bi curio.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)