KAO IZ MEKSIČKOG RESTORANA Domaći Burito, eksplozija egzotičnog ukusa
Foto: Youtube/Printscreen

Testo za tortilje (mogu i kupovne):

  • 500 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 3 dl jogurta
  • 50 ml ulja

Fil za punjenje tortilji za domaći Burito:

  • 100 g šunke
  • 100 g pečenice
  • 100 g trapista

Fil sa povrćem za domaći Burito:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 1 crvena paprika
  • 3 kašike kuvanog kukuruza
  • 100 g mladog sira
  • 3 kašike pasulja iz konzerve

Treći fil za domaći Burito:

  • 200 g šampinjona

Priprema:

Pomešati prvo sve suve sastojke, brašno, prašak za pecivo i so pa izmešati kašikom. Zatim postepeno dodavati johurt, ulje i mešati dok se sve ne sjedini. Testo izvaditi na radnu površinu i još malo premesiti rukama bez dodavanja brašna. Testo treba da bude meko, glatko i elastično. Zatim ga podeliti na 8 loptica staviti u kesu i ostaviti da se malo odmori dok pripremate filove. Kada napravite filove loptice razvaljati oklagijom i bez ulja peći na zagrejanom tiganju 2 minuta. Zatim okrenuti i peći jos oko minut sa druge strane. Pečene tortilje slagati jednu preko druge i ostaviti u kesu da se potpare.

Domaći Burito

Iseckati šunku i pečenicu na kockice i vrlo kratko propržiti na ulju. Ocediti, presuti u činijicu i dodati u vrelo trapist iseckan na kockice.
Iseći luk na rebarca, šargarepu i papriku na žilijen i propržiti na malo ulja. Dodati iseckan oguljen paradajz i još malo prodinstati da ispari sva tečnost. Začiniti sa biberom, belim lukom, origanom i posoliti. Na kraju umešati kukuruz i pasulj i sve presuti u drugu činijicu.

Izdinststi šampinjone i na kraju dodati začine i sir iseckan na kockice.
Izvaditi tortilje iz kese i filovati. Prvo stavite šunku i pečenicu pa preko povrće i šampinjone. Možete dodati još narendanog trapista ili kečapa po ukusu a zatim zelenu salatu.Tortilju prvo preklopiti malo odozdo pa onda sa obe strane kako fil ne bi curio.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading