RECEPT KOJI ODUVEK TRAŽITE Čoko plazma torta, savršen ukus podiže raspoloženje na maksimum
Foto: Printscreen/recepti.com

Sastojci za koru:

  • 2 belanca
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike hladne vode
  • 3 kašike oraha
  • 1 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Krem:

  • 2 žumanca
  • 2 pudinga od vanile
  • 500 ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 125 gr margarina
  • 100 gr prah šećera
  • 100 gr plazma keksa
  • 100 gr čokolade

Još:

  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike mleka
  • 50 ml čokoladnog mleka ( može i čisto )
  • šlag za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Uluati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.

Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh veličine 16 x 16 cm u koji smo stavili papir za pečenje.

Peći oko 20 minuta, zavisno od rerne.

Dok se kora peče skuvati fil.

Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati 100 ml mleka, a ostatak staviti da provri.

Kad provri zakuvati pudinge i mešati.

kad se dobro zgusnulo skloniti sa vatre da se hladi.

Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding uz miksiranje.

Podeliti smesu na dva dela.

U jedan deo staviti mlevenu plazmu ( ako vam se učini da je pregusto dodajte malo mleka i izmešajte )

A u drugi deo staviti otopljenu čokoladu. Ako čokoladu stavite vrelu i malo vma se razredi, stavite krem u frižider, stegnće se.

Otopiti 100 gr čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore koju ste isprskali sa čokoladnim mlekom ili običnim.

Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa plazmom, pa odgore čokoladni krem.

Ulupati šlag i staviti preko torte.

meni je ostalo malo čokolade pa sam gore išarala.

Ostaviti da se hladi bar 2h pa poslužiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading