Bakina Vanglica preporučuje dva deserta NE ZNA SE KOJI JE BOLJI
Bakina vanglica, lična arhiva
 
 
Bakina Vanglica preporučuje dva deserta NE ZNA SE KOJI JE BOLJI

Bakina vanglica, lična arhiva

 

 

Kremasta pita s jabukama

Sastojci:

Za koru:
300 g mlevenog keksa
150 g otopljenog margarina
2 kašike prah-šećera
Za fil:
4 jabuke
2 kašike kristal-šećera
1 kockica margarina
1 kašičica cimeta
I još:
250 ml slatke pavlake
2 jaja
50 g listića badema

Priprema:
Keks, margarin i prah-šećer pomešajte i smesu utisnite u kalup za tart. Jabuke isecite na kockice i prodinstajte na margarinu sa šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Ocedite ih od tečnosti i sipajte preko korice. Jaja pomešajte s neumućenom slatkom pavlakom pa sipajte preko jabuka. Pospite listićima badema i pecite na 180 stepeni 25 minuta.

Bakina Vanglica preporučuje dva deserta NE ZNA SE KOJI JE BOLJI

Bakina vanglica, lična arhiva

 

 

Kolač s kokosom

Sastojci:

1 šolja šećera

1 šolja mleka

1 šolja putera

500 g griza

100 g kokosa

Za sirup:

1,5 šolja šećera 

3 šolje vode

5 kriški limuna

 

Priprema:

Mleko, šećer i puter stavite u šerpu i kuvajte dok se šećer ne otopi. Pomešajte griz i kokos i prelijte tom smesom. Promešajte i stavite u podmazan pleh te pecite na 180 stepeni 20 minuta. Vruć kolač prelijte vrućim sirupom i ostavite preko noći da dobro upije sirup.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading