Najbolji recept: Napravite posni prebranac

Ljubica Čurović | Žena 17.12.2022 10:00

Uspeva i početnicima

Foto: printscreen/youtube

Sastojci
Potrebno je:

  • 2 kg pasulja tetovca
  • 2 kašičice soli
  • 1 ravna kašika mlevene začinske paprike
  • 1 kašičica ljute paprike mlevene
  • 1/2 kašičice mlevenog biber
  • 500 g crnog luka
  • po potrebi voda
  • 2 dl ulja

Priprema

Sprema se prvi deo uveče za ujutru. U 4 l vode stavite pasulj. Od momenta kada provri kuvajte 10 minuta. Prospite vodu i nalijte hladnom vodom da bude dva prsta preko pasulja.

Poklopite lonac i ostavite tako do ujutru. Ujutru prospite tu vodu pa nalijte 2 prsta preko pasulja. Od momenta kada provri kuvajte 15 minuta. Vodite računa da ne uvri voda.

Uvek da bude prst preko pasulja. Na ulju u plehu prodinstajte sitno seckani crni luk. Izručite pasulj sa svom vodom u kojoj se kuvao. Dodajte začine i sve dobro promešajte.

Uključite rernu na 190 stepeni. Pustite da se krčka jedno 40 minuta u zavisnosti od rerne i u zavisnosti od kvaliteta pasulja. Može da bude i nešto manje minuta. Gotov je kada uvri tri četvrtine vode i na površini se formira lepa korica.

Expand player
Pogledajte više