Ovakvu još niste probali: Pita sa mesom
Uvek ćete je praviti po ovom receptu
Sastojci
Za fil:
- 500 g kora za pitu
- 500 g mlevenog mesa
- 3 glavice crnog luka
- ulje po potrebi
- začin
- 1 kasičica soli
- biber
Za preliv:
- 2 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša od jogurta ulja
- 1 čaša od jogurta brašna
- 1 kesica paška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema
Fil: Crni luk sitno iseckati, pa propržiti na ulju, dodati meso, so, začin i biber. Kada je meso dobro uprženo ostaviti fil sa strane.
Preliv: U umućena jaja dodati jogurt, brašno, ulje so i pecivo.
Kore podeliti za rolate - po četri kore. Prvu koru premazati sa prelivom, tako sve četri kore premazivati sa prelivom (potrebno je 2 velike kašike preliva).
Na četvrtoj kori staviti fil od mesa nepremazivati četvrtu koru prelivom, samo fil.
Uviti kore u rolat (od pola kilograma kora treba da budu četri rolata). Premazati svaki rolat sa prelivom i posuti susamom.
Peći rolat pitu na 200 stepeni oko 30 minuta. Iseći je i uživati u njoj.