Ovakvu još niste probali: Pita sa mesom
Shutterstock

Sastojci
Za fil:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g mlevenog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • ulje po potrebi
  • začin
  • 1 kasičica soli
  • biber

Za preliv:

  • 2 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša od jogurta ulja
  • 1 čaša od jogurta brašna
  • 1 kesica paška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Priprema

Fil: Crni luk sitno iseckati, pa propržiti na ulju, dodati meso, so, začin i biber. Kada je meso dobro uprženo ostaviti fil sa strane.

Preliv: U umućena jaja dodati jogurt, brašno, ulje so i pecivo.

Kore podeliti za rolate - po četri kore. Prvu koru premazati sa prelivom, tako sve četri kore premazivati sa prelivom (potrebno je 2 velike kašike preliva).

Na četvrtoj kori staviti fil od mesa nepremazivati četvrtu koru prelivom, samo fil.

Uviti kore u rolat (od pola kilograma kora treba da budu četri rolata). Premazati svaki rolat sa prelivom i posuti susamom.

Peći rolat pitu na 200 stepeni oko 30 minuta. Iseći je i uživati u njoj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading