Za doručak ili večeru: Recept za carsku pitu
Preukusna
Sastojci
Potrebno je:
- 6 jaja
- 4 dl kiselog mleka
- 1 čaše (od kiselog mleka) oštrog brašna,
- 1 čaša kukuruznog brašna
- 2 dl ulja,
- 1 kesica prašak za pecivo
- 100 g sira
- 250 g šunkarice
- 150 g trapesta
- 2 crvene paprike
- 3 kisela krastavčića
- susam
Priprema
Šunkaricu i trapist iseći na kockice, papriku očistiti od semenki i petiljki te i nju iseći na kockice kao i kisele krastavčiće.
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, ulje kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodati soli po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
U pripremljenu smesu dodati sir, šunkaricu, trapist, papriku, krastavčiće i polako promešati varjačom.
Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa sipati u nju pripremljenu smesu. Odozgo posuti susam. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata dok ne porumeni.