Za doručak ili večeru: Recept za carsku pitu
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci
Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 4 dl kiselog mleka
  • 1 čaše (od kiselog mleka) oštrog brašna,
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • 2 dl ulja,
  • 1 kesica prašak za pecivo
  • 100 g sira
  • 250 g šunkarice
  • 150 g trapesta
  • 2 crvene paprike
  • 3 kisela krastavčića
  • susam

Priprema

Šunkaricu i trapist iseći na kockice, papriku očistiti od semenki i petiljki te i nju iseći na kockice kao i kisele krastavčiće.

U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, ulje kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodati soli po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.

U pripremljenu smesu dodati sir, šunkaricu, trapist, papriku, krastavčiće i polako promešati varjačom.

Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa sipati u nju pripremljenu smesu. Odozgo posuti susam. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata dok ne porumeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading