RECEPT KOJI SE VEKOVIMA ČUVA U PORODICI Božićna česnica na vojvođanski način, božanstvena slatka pita sa orasima, suvim grožđem i medom
Sastojci:
400 g oraha
200 g suvog grožđa
300 g kristal šećera
250 – 300 ml mleka
150 ml ulja
500 g tankih kora
med
100 g seckanih suvih smokava
Priprema
Pravougaonasti pleh veličine 38x28 cm premažite uljem. Pomešajte mlevene orahe i šećer, dodajte zatim suvo grožđe i seckane smokve i 2 kesice vanilin šećera.
Promešajte ulje i kiselu vodu. Na dno pleha stavite 2 kore, poprskajte ih uljem i kiselom vodom, pospite orasima (filom).
Dalje ređajte kore, filujte i svaku poprskajte uljem i vodom.
Isecite odmah na kocke, prelijte ostatkom ulja i vode.
Pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta. Za to vreme na tihoj vatri otopite med. Kada je česnica gotova svaku kocku prelijte kašikom topljenog meda.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)