RECEPT KOJI SE VEKOVIMA ČUVA U PORODICI Božićna česnica na vojvođanski način, božanstvena slatka pita sa orasima, suvim grožđem i medom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

400 g oraha

200 g suvog grožđa

300 g kristal šećera

250 – 300 ml mleka

150 ml ulja

500 g tankih kora

med

100 g seckanih suvih smokava

Priprema

Pravougaonasti pleh veličine 38x28 cm premažite uljem. Pomešajte mlevene orahe i šećer, dodajte zatim suvo grožđe i seckane smokve i 2 kesice vanilin šećera. 
Promešajte ulje i kiselu vodu. Na dno pleha stavite 2 kore, poprskajte ih uljem i kiselom vodom, pospite orasima (filom). 
Dalje ređajte kore, filujte i svaku poprskajte uljem i vodom.
Isecite odmah na kocke, prelijte ostatkom ulja i vode.
Pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta. Za to vreme na tihoj vatri otopite med. Kada je česnica gotova svaku kocku prelijte kašikom topljenog meda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading