RECEPT ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Prizrenske lepinje punjene sirom, gotove za 20 minuta
Sastojci
Za testo:
3 šolje brašna
1 šolja jogurta
1 šolja sitnog sira
1/2 šolje ulja
po potrebi so
Za premazivanje i posipanje:
1 jaje
po potrebi krupna morska so
oko 50 g margarina
Priprema
Brašno, praška za pecivo, jogurt, sir, ulje i so staviti u posudu za mešenje. Promešati kašikom, po potrebi malo umesiti rukom. Testo je pomalo lepljivo, tako treba da bude.
Na pobrašnjenu radnu površinu staviti testo, iseći ga na 12 delova. Formirati jufkice, ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih umućenim jajetom, posuti krupnom morskom solju i na svaku odozgo staviti po malo margarina/putera.
Peći u zagrejanoj rerni na 220 C, oko 20 minuta.
Nestvarno meke i ukusne, a spreme se za tili čas.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)