STARINSKA POSLASTICA VRAĆA U DETINJSTVO Posni kolač Zimski san, božanski dobar ukus
Vredi se malo pomučiti za ovaj čaroban užitak
SASTOJCI
Kora
- – 350 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
- – 4 kašike domaćeg džema od šipka
- – 120 g šećera
- – 2 kesice vanilin šećera
- - rendana kora od 2 pomorandže
- – 180 g prženih mlevenih oraha
- – 100 g oštrog brašna
- – 2 kašike tamnog gorkog kakaoa
- – 1 kesica praška za pecivo
- - 100 ml ulja premaz (ispuna)
- – 100 g posne čokolade
- – 2-3 kašike domaćeg džema od šipka + malo za namazati biskvit
- – 120 g posnog mlevenog keksa
- – 1 kesica vanilin šećera
- – 150 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
Za prskanje
- cca 50 g seckanih pečenih oraha
PRIPREMA
Narandže dobro operite i narendajte koru od 2, pa iscedite ukupno 500 ml soka (meni su bile potrebne 4 srednje-jako sočne pomorandže). Orahe stavite u tiganj i pržite ih na srednjoj vatri oko 10 minuta, pazeći da ne zagore. Pečene prebacite na krpu i istrljajte da im kožica otpadne. Sameljite 180 g, a ostatak iseckajte za posipanje.