STARINSKA POSLASTICA VRAĆA U DETINJSTVO Posni kolač Zimski san, božanski dobar ukus
Foto: Youtube/Printscreen

SASTOJCI

Kora

  • – 350 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
  • – 4 kašike domaćeg džema od šipka
  • – 120 g šećera
  • – 2 kesice vanilin šećera
  • - rendana kora od 2 pomorandže
  • – 180 g prženih mlevenih oraha
  • – 100 g oštrog brašna
  • – 2 kašike tamnog gorkog kakaoa
  • – 1 kesica praška za pecivo
  • - 100 ml ulja premaz (ispuna)
  • – 100 g posne čokolade
  • – 2-3 kašike domaćeg džema od šipka + malo za namazati biskvit
  • – 120 g posnog mlevenog keksa
  • – 1 kesica vanilin šećera
  • – 150 ml sveže ceđenog soka od pomorandže

Za prskanje

- cca 50 g seckanih pečenih oraha

PRIPREMA

Narandže dobro operite i narendajte koru od 2, pa iscedite ukupno 500 ml soka (meni su bile potrebne 4 srednje-jako sočne pomorandže). Orahe stavite u tiganj i pržite ih na srednjoj vatri oko 10 minuta, pazeći da ne zagore. Pečene prebacite na krpu i istrljajte da im kožica otpadne. Sameljite 180 g, a ostatak iseckajte za posipanje.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading