Pripremte je na malo drugačiji način: Musaka od kuvanog krompira, pirinča i pilećeg mesa
Sastojci
Potrebno je:
- 350 g krompira
- 100 g basmati pirinča
- malo maslinovog ulja
- 300 ml vode
- malo soli
- malo mešavine mediteranskog začinskog bilja
- 300 g kuvanog pilećeg mesa bez kostiju
- 60 g šargarepe iz supe
- 100 ml kisele pavlake
- 2 jajeta
- malo mleka
Priprema
Krompir oprati i staviti kuvati u hladnu slanu vodu 30-ak minuta, te skinuti sa vatre, poklopiti i ostaviti u vreloj vodi oko 30 minuta.
Dok krompir stoji u vreloj vodi pripremiti pirinač. Pirinač propržiti na malo maslinovog ulja, preliti ga sa 300 ml vode te dodati so i mešavinu mediteranskog začinskog bilja.
Pirinač kuvati na laganoj vatri dok voda ne ispari. Sa kuvanog pilećeg mesa skinuti kožicu i iseći na manje parčadi. Kuvanu šargarepu iz supe iseći na kolutove.
Kuvani krompir oljuštiti i iseći na kolutove. U nauljen vatrostalni sud slagati polovinu količine krompira, sav kuvani pirinač, kuvano pileće meso, te kuvanu šargarepu, zatim prekriti sa drugom polovinom krompira.
Pripremiti preliv od jaja, pavlake i mleka i preliti preko musake. Musaku staviti da se zapeče u rerni na 200 stepeni cca 20–30 minuta, dok ne dobije zlatastu boju.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)