Nema ko je ne voli: Hrskava piletina

alo.rs/recepti/Lj.Č. | Žena 21.12.2022 10:00

Sa susamom

Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica karia
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 1 jaje
  • 100 g susama
  • 100 g prezle
  • 2 dl ulja

Priprema

Pileće belo meso očistimo i isečemo na trakice. U činiju sa piletinom dodamo mleveni biber, kari, suvi biljni začin i tucanu ljutu papriku, promešamo da se sve ravnomerno rasporedi.

Umutimo jaje i dodamo u činiju sa piletinom, promešamo kako bi se sve lepo sjedinilo.

U činiju spojimo susam i prezle, pa ih dodamo piletini. Ukoliko je potrebno i rukom lepo uvaljamo parčiće piletine.

U šerpu stavimo ulje da se zagreje. Kada je ulje zagrejano pržimo piletinu sa jedne strane dok ne dobije lepu žutu boju. Okrenemo sa druge strane i pržimo par minuta da bi piletina dobila lepu zlatno žutu boju.

Isprženu piletinu izvadimo na tanjir koji smo obložili ubrusom da bi upio višak masnoće.

Expand player
Pogledajte više