Sastojci
Potrebno je:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica karia
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 jaje
- 100 g susama
- 100 g prezle
- 2 dl ulja
Priprema
Pileće belo meso očistimo i isečemo na trakice. U činiju sa piletinom dodamo mleveni biber, kari, suvi biljni začin i tucanu ljutu papriku, promešamo da se sve ravnomerno rasporedi.
Umutimo jaje i dodamo u činiju sa piletinom, promešamo kako bi se sve lepo sjedinilo.
U činiju spojimo susam i prezle, pa ih dodamo piletini. Ukoliko je potrebno i rukom lepo uvaljamo parčiće piletine.
U šerpu stavimo ulje da se zagreje. Kada je ulje zagrejano pržimo piletinu sa jedne strane dok ne dobije lepu žutu boju. Okrenemo sa druge strane i pržimo par minuta da bi piletina dobila lepu zlatno žutu boju.
Isprženu piletinu izvadimo na tanjir koji smo obložili ubrusom da bi upio višak masnoće.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)