JAGNJETINA S KAJSIJAMA, NEODOLJIV SPOJ Recept za egzotičan ručak koji ćete obožavati

V. V./Alo | Žena 23.12.2022 21:00

Kombinacija jagnjećeg mesa, suvih kajsija i karija je zadovoljstvo za sva čula...

Foto: Shutterstock

Sastojci:

4 jagnjeće šnicle

100 g suvih kajsija

2 glavice crnog luka

2 kašike karija

2 kašike brašna

2 l bujona

1 kašičica šećera

1 kašika paradajz pirea

2 kašike ulja

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

U tiganj stavite zajedno iseckan crni luk i ulje i zagrejte, pa dodajte kari i uz mešanje dinstajte pola minuta. Dodajte brašno, šećer, paradajz pire, so i biber po ukusu, bujon. Izmešajte i ostavite da se kuva dok se malo zgusne. Dodajte kajsije, izmešajte i sipajte u tepsiju. Stavite šnicle i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Posle 15 minuta okrenite šnicle. Kad šnicle omekšaju, servirajte ih prelivene sosom uz kuvani pirinač ili krompir.

Expand player
Pogledajte više