JAGNJETINA S KAJSIJAMA, NEODOLJIV SPOJ Recept za egzotičan ručak koji ćete obožavati
Kombinacija jagnjećeg mesa, suvih kajsija i karija je zadovoljstvo za sva čula...
Sastojci:
4 jagnjeće šnicle
100 g suvih kajsija
2 glavice crnog luka
2 kašike karija
2 kašike brašna
2 l bujona
1 kašičica šećera
1 kašika paradajz pirea
2 kašike ulja
Foto: Shutterstock
Priprema:
U tiganj stavite zajedno iseckan crni luk i ulje i zagrejte, pa dodajte kari i uz mešanje dinstajte pola minuta. Dodajte brašno, šećer, paradajz pire, so i biber po ukusu, bujon. Izmešajte i ostavite da se kuva dok se malo zgusne. Dodajte kajsije, izmešajte i sipajte u tepsiju. Stavite šnicle i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Posle 15 minuta okrenite šnicle. Kad šnicle omekšaju, servirajte ih prelivene sosom uz kuvani pirinač ili krompir.