JAGNJETINA S KAJSIJAMA, NEODOLJIV SPOJ Recept za egzotičan ručak koji ćete obožavati
Foto: Shutterstock

Sastojci:

4 jagnjeće šnicle

100 g suvih kajsija

2 glavice crnog luka

2 kašike karija

2 kašike brašna

2 l bujona

1 kašičica šećera

1 kašika paradajz pirea

2 kašike ulja

JAGNJETINA S KAJSIJAMA, NEODOLJIV SPOJ Recept za egzotičan ručak koji ćete obožavati

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

U tiganj stavite zajedno iseckan crni luk i ulje i zagrejte, pa dodajte kari i uz mešanje dinstajte pola minuta. Dodajte brašno, šećer, paradajz pire, so i biber po ukusu, bujon. Izmešajte i ostavite da se kuva dok se malo zgusne. Dodajte kajsije, izmešajte i sipajte u tepsiju. Stavite šnicle i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Posle 15 minuta okrenite šnicle. Kad šnicle omekšaju, servirajte ih prelivene sosom uz kuvani pirinač ili krompir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading