VRHUNSKI STARINSKI RECEPT Carska torta sa orahom i žutim filom, izdašna, kremasta i neodoljiva
Foto: Printscreen/Bokina kuhinja

Sastojci

-- kora --

6 belanaca
500 grama šećera
1 kašičica sirćeta
-- fil --
6 žumanaca
12 kašika šećera
7 kašika brašna
1/2 litra mleka
1 margarin
1 šlag
200 grama mlevenih oraha
3-4 kesice šlaga

Priprema

Ulupati 6 belanaca u čvrst sneg sa 500 grama šećera, dodati 1 kašičicu sirćeta i sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Staviti u hladnu rernu i sušiti 1 sat na 150 stepeni.

Umutiti 6 žumanaca, 12 kašika šećera, 7 kašika brašna i zakuvati u 1/2 litra mleka. Kada se ohladi, dodati 1 umućen margarin i 1 ulupan šlag. Podeliti na dva dela i u jedan deo dodati 200 grama mlevenih oraha, a drugi ostaviti žut (u njega se po želji mogu naseckati 3-4 bananice). Na pečenu i ohlađenu koru sipati prvo fil sa orasima pa onda žuti fil. Tortu odgore premazati šlagom (3-4 kesice + 1 krem-fiks).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading