ZA SAVRŠENO NEDELJNO UŽIVANJE Lagane i neobavezne palačinke o kojima se ne priča
Dodajte malo ukusa svom doručku uz palačinke
SASTOJCI
- 2 šolje višenamenskog brašna
- 1/2 šolje kukuruznog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1 ipo šolje pavlake za kuvanje
- 1/2 šolje kisele pavlake
- 2 velika jaja, odvojena
- 1 šolja iseckanog kačkavalja
- 1 šolja iseckane na tanje kocke suve slanine
- 1/2 šolje smese urnebes salate
UPUTSTVO
U posudi pomešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i biber. Umutite pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku i žumanca dok se ne sjedine.
Dodajte mešavinu pavlaka i žumanaca u mešavinu brašna i mešajte dok se ne sjedini. Nemojte preterano mešati.
Električnim mikserom srednje brzine umutite belanca dok ne postanu čvrst sneg. Umutite trećinu umućenih belanaca u smesu da posvijetli. Lagano dodajte preostale umućene belanca.
Premešajte kačkavalj, slaninu i urnebes dok se ne sjedine. Koristeći 1/4 šolje testa za svaku palačinku, kašikom testo, lagano razmazujući, na lagano podmazan tiganj na srednjoj vatri. Pecite palačinke do zlatno smeđe boje, oko 2 minuta po strani. Poslužite sa javorovim sirupom.
Savet: mera su šolja od jogurta
Analiza ishrane po palačinki: 118 kalorija, 4,8 g masti, 5 g proteina, 13,6 g ugljenih hidrata, 0,6 g vlakana, 290 mg natrijuma