ZA SAVRŠENO NEDELJNO UŽIVANJE Lagane i neobavezne palačinke o kojima se ne priča
Foto: Shutterstock/Shutterstock

SASTOJCI

  • 2 šolje višenamenskog brašna
  • 1/2 šolje kukuruznog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 ipo šolje pavlake za kuvanje
  • 1/2 šolje kisele pavlake
  • 2 velika jaja, odvojena 
  • 1 šolja iseckanog kačkavalja
  • 1 šolja iseckane na tanje kocke suve slanine
  • 1/2 šolje smese urnebes salate

UPUTSTVO

U posudi pomešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i biber. Umutite pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku i žumanca dok se ne sjedine.

Dodajte mešavinu pavlaka i žumanaca u mešavinu brašna i mešajte dok se ne sjedini. Nemojte preterano mešati.

Električnim mikserom srednje brzine umutite belanca dok ne postanu čvrst sneg. Umutite trećinu umućenih belanaca u smesu da posvijetli. Lagano dodajte preostale umućene belanca.

Premešajte kačkavalj, slaninu i urnebes dok se ne sjedine. Koristeći 1/4 šolje testa za svaku palačinku, kašikom testo, lagano razmazujući, na lagano podmazan tiganj na srednjoj vatri. Pecite palačinke do zlatno smeđe boje, oko 2 minuta po strani. Poslužite sa javorovim sirupom.

Savet: mera su šolja od jogurta

Analiza ishrane po palačinki: 118 kalorija, 4,8 g masti, 5 g proteina, 13,6 g ugljenih hidrata, 0,6 g vlakana, 290 mg natrijuma

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading