NAJBOLJI RECEPT DOMAĆE KUHINJE Vinogradska pita sa bundevom, rapsodija prirodnih ukusa i boja
Foto: Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu i gibanicu
  • 800 g bundeve
  • 200 g šećera
  • 4 jajeta
  • oko 3 dl mleka
  • 50 g margarina ili maslaca
  • oko 1 dl ulja
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema

Bundevu očistite i izrendajte ili sameljite na mašini za meso. Na zagrejanom margarinu stavite bundevu, 100 gr šećera i 2 dl mleka. Mešajte na vatri dok bundeva ne omekša i po potrebi dodajte po malo mleka. Skuvanu bundevu ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite belanca uz postepeno dodavanje 100 gr šećera. Kada se dobije čvrst šam, dodajte 1 po 1 žumance i mutite još nekoliko minuta. U ohlađen nadev od bundeve dodajte umućena jaja i vanilin šećer i sve lagano dobro izmešajte.

Ja sam kore nakratko ispekla u rerni na prevnutom plehu (a vi ne morate). Pleh namažite uljem, stavite koru, poprskajte je malo uljem pa premažite nadevom. Tako nastavite sve dok ne utrošite sav nadev i kore. Poslednju koru samo poprskajte mešavinom mleka i ulja. 
Složenu pitu pecite na umerenoj vatri dok ne porumeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading