Svi ih obožavaju: Pohovane slane palačinke
Jednostavno se prave
Sastojci
Za palačinke:
- 100 g brašna
- 1/3 kašičice soli
- 1/2 kašičice šećera
- 1 jaje
- 20 ml ulja
- 150 ml mleka
Za punjenje:
- šunka
- kačkavalj
- krem sir
- spanać
Za pohovanje:
- brašno
- jaja
- prezle
- ulje
Priprema
U činiju za mešanje stavimo brašno, so, šećer i promešamo.
Umitimo jaje i dodamo smesi zajedno sa uljem i mlekom. Smesu umutimo da se dobije lepo gratko testo za palačinke bez grudvica. Ispečemo palačinke.
Ispečene palčinke filujemo po želji šunkom i kačkavaljem ili krem sirom i spanaćem.
Filovane palačinke uvijemo i prvo valjamo u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle.
Pržimo u već zagrejanom ulju palačinke dok ne dobiju lepu zlatno žutu boju.
Kada su palačinke ispržene izvadimo ih na tanjir koji smo obložili papirnim ubrusom da bi se ocedio višak masnoće.