Svi ih obožavaju: Pohovane slane palačinke
Sastojci
Za palačinke:
- 100 g brašna
- 1/3 kašičice soli
- 1/2 kašičice šećera
- 1 jaje
- 20 ml ulja
- 150 ml mleka
Za punjenje:
- šunka
- kačkavalj
- krem sir
- spanać
Za pohovanje:
- brašno
- jaja
- prezle
- ulje
Priprema
U činiju za mešanje stavimo brašno, so, šećer i promešamo.
Umitimo jaje i dodamo smesi zajedno sa uljem i mlekom. Smesu umutimo da se dobije lepo gratko testo za palačinke bez grudvica. Ispečemo palačinke.
Ispečene palčinke filujemo po želji šunkom i kačkavaljem ili krem sirom i spanaćem.
Filovane palačinke uvijemo i prvo valjamo u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle.
Pržimo u već zagrejanom ulju palačinke dok ne dobiju lepu zlatno žutu boju.
Kada su palačinke ispržene izvadimo ih na tanjir koji smo obložili papirnim ubrusom da bi se ocedio višak masnoće.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)