Ne goje svi deserti, a ovaj ČIJA puding od BUNEDEVE je i superzdrav
Ovaj ukusni slatkiš koji vam predlažem možete da jedete bez griže savesti da ćete se ugojiti. Osim što je ukusan, idealan je za zimske dane jer ima sastojke koji važe kao namirnice koje greju telo, ističe nutricionista Zvezdana Ljubenković.
Čija puding od bundeve
Sastojci:
1 šolja biljnog mleka po izboru
1/2 šolje pirea od bundeve
4 urme
1 kašičica ekstrakta vanile
3/4 kašičice cimeta
1/2 kašičice mlevenog đumbira
1/2 kašičice muskatnog oraščića
1/4 kašičice aleve paprike
1 prstohvat morske soli
1/4 šolje čija semena
Priprema:
Urme očistite od koštica i potopite u ključaloj vodi 10 minuta, a zatim ocedite. Pomešajte sve sastojke osim čija semenki da smesa postane glatka. Pomešajte čija semenke tako da budu dobro raspoređene. Sipajte u tegle ili činije, poklopite i ostavite u frižideru najmanje sat ili preko noći. Prelijte šlagom od kokosa ili grčkim jogurtom i uživajte!