SLATKIŠ KOJI OSVAJA Grčka baklava, za one koji znaju šta je pravi užitak
POTREBNO JE:
- 500 g tankih kora za pitu,
- 150 g otopljenog maslaca,
- 100 g mlevenih badema,
- 300 g mlevenih oraha,
- pola kašičice cimeta,
- kašika i po šećera
ZA SIRUP:
- 350 g šećera,
- 350 ml vode,
- 6 kašika meda,
- kašika soka od limuna,
- kašika soka od pomorandže.
PRIPREMA:
Kuvajte sirup dok mu gustina ne bude takva da se zadržava na varjači kojom se meša. Kore podelite na četiri dela, fil na tri dela, svaku koru premažite maslacem i poređajte u odgovarajući pleh.
Oštrim nožem isecite baklavu na kocke ili rombove, oblino je porskajte vodom i pecite 30 minuta na 220 stepeni. Ispečenu baklavu odmah prelijte potpuno hladnim sirupom i ostavite da se hladi.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)