Kao iz restorana: Cezar salata
Najbolji recept
Sastojci
Za cezar dresing/preliv:
- 50 ml majoneza
- 50 ml kisele pavlake
- 1 kuvano jaje
- 1 kašičica dižon senfa
- 1 kašika kapra
- 1 kašika parmezana
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat bibera
- 1 manji čen belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kasičica mirođije
Za salatu:
- 200 g pilećeg belog mesa
- 1/2 glavice iceberg salate
- 50 g dimljene pančete
- 50 g krutona
- 100 g svežeg paradajza
Priprema
Dresing je najbolje napraviti dan ranije da bi se sve lepo povezalo i začini upotpunili ukuse jedni drugima.
Paradajz iseći na kocke i staviti na dno tanjira. Iceberg salatu iseći pa staviti preko paradajza i oblikovati da ispadne kupastog oblika. To preliti dresingom po željenoj kolicini, i posuti krutonima.
Pileće meso ispeći na grilu i iseći na trake. Staviti preko krutona i poredjati u krug. Pančetu takodje staviti na gril i pustiti da pusti masnoću. Staviti preko mesa i sve posuti parmezanom. Ukrasiti čeri paradajzom i dekorisati po želji.