Sastojci
Potrebno je:
- 3 srednje šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 3 kašike seckanog praziluka
- 3 manja čena belog luka
- 1 manji krompir
- 1 kockica za supu sa ukusom povrća
- oko 600 ml vode
- 2 kašike ulja
- po ukusu so i biber
- 4-5 kašika neutralne pavlake za kuvanje
- po ukusu mešavina začina koje volite
- po ukusu krutoni
Priprema
Seckani crni luk i pražiluk propržiti na malo ulja. Dodati šargarepu isečenu na kolutove i se kani beli luk. Kratko propržiti.
Dodati iseckan krompir i kratko upržiti.
Naliti 400 ml vode i ostaviti na srednjoj temperaturi da provri. Kad provri dodati kocku za supu.
Ostaviti da se kuva oko 30 minuta dok povrće omekša. Kad je kuvano štapnim mikserom ili u blenderu usitniti povrće.
Potažu dodati začine po ukusu. Nalti ostatak vode koliko želite da bude gusto.
Služiti toplo jelo uz dodatak neutralne pavlake i krutona.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)