LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo dobrog ukusa

ALO.RS/S.Ć. | Žena 03.01.2023 09:52

Dodatak šampinjona i kiseli kupus, soja, pirinač upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 50 gr sojinih ljuspica
  • 1  crni luk
  • 1 šargarepa
  • 100 gr šampinjona
  • so i biber
  • 50 ml ulja
  • mirođija
  • 0, 5dl paradajz soka
  • 1 kašika bibera
  • 3 kašike pirinča
  • 1 srednja glavica kiselog kupusa

Priprema:

Soju potopiti u ključalu vodu pa ostaviti da odstoji 15 minuta.

Povrće očistiti.  Od kupusa odvojiti listove.

Luk sitno iseckati, iseckati šampinjone i šargarepu izrendati.

Luk staviti u tiganj pa g amalo prodinstati, dodati šargarepu pa kad oba omekane dodati šampinjone pa nastaviti dinstanje.

Kad su šampinjoni polu skuvani, skloniti sa vatre. Dodajte pirinač, biber i mirodjiju pa sve sjedinite.

Na kraju dodajte soju, promešajte i tom smesom punite listove i zavijajte kao običnu sarmu.

Slažite u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i stavite da se kuva.

Na kraju zapržite sa malo paprike i brašna razmućenih u vodi i ostavite još 10 minuta da vri.

Ugasite i neka odstoji još malo pa posnu sarmu servirajte toplu.

Expand player
Pogledajte više