Prste da poližeš: Pita sa pečurkama
Preukusna
Sastojci
Potrebno je:
- 500 g tankih kora za pitu
- 40 g kvasca
- 400 ml vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 17 punih kašika brašna
- 2 dl ulja
- 1 struk praziluka
- 300 g šampinjona
- 1 kašičica začinskog bilja
- 1/2 kašičice bibera
Priprema
Na ulju prodinstati sitno sečen praziluk. Mešati dok blago ne porumeni, a zatim dodati sitno iseckane šampinjone. Dinstati na laganoj vatri dok ne ispari sva voda, posoliti, dodati začinsko bilje i bibera.
Skloniti sa vatre i ohladiti. U mlaku vodu dodati izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i 17 punih kašika brašna. Ostaviti par minuta da krene kvasac, a zatim pomešati sa hladnim filom od pečuraka.
Tanke kore podeliti na 3 jednaka dela, preseći ih po dužini i na svaku koru staviti po kašiku fila, namazati celu koru a onda smotati koru u rolat a rolat u krug. Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.
Pitice poređati u pleh sa blagim razmakom i peći na 200 C oko 15 minuta (u zavisnosti od rerne).