Za manje račune: Četiri triki za uštedu struje tokom pripreme ručka
Foto: Shutterstock

Kako prenosi nemačka novinska agencija "DPA", za početak, ako se koristite poklopac, toplota ne može da izađe iz lonca. To je tri puta delotvornije od kuvanja bez poklopca, a i hrana će brže da se zagreje.

Osim toga, energija može da se uštedi i tako što ćete da izaberete lonac i tiganj čiji radijusi odgovaraju veličini kola, a radijus posuđa može da bude čak i nešto veći.

Novac i energija mogu da se uštede i ako se u lonac natoči samo potrebna količina vode jer to ubrzava proces zagrevanja i tako smanjuje potrošnja vode i energije.

Kampanja nemačke vlade naglašavala i da jaja i povrće mogu da se kuvaju u samo 2 centimetra vode - drugim rečima, bez da su prekriveni vodom. Tako može da se uštedi 10 evra godišnje.

Poslednji savet je za ljubitelje testenine, naime, stavite je u lonac dok je voda još hladna, kažu da će tako da bude brže gotova.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading