Za manje račune: Četiri triki za uštedu struje tokom pripreme ručka
Kako prenosi nemačka novinska agencija "DPA", za početak, ako se koristite poklopac, toplota ne može da izađe iz lonca. To je tri puta delotvornije od kuvanja bez poklopca, a i hrana će brže da se zagreje.
Osim toga, energija može da se uštedi i tako što ćete da izaberete lonac i tiganj čiji radijusi odgovaraju veličini kola, a radijus posuđa može da bude čak i nešto veći.
Novac i energija mogu da se uštede i ako se u lonac natoči samo potrebna količina vode jer to ubrzava proces zagrevanja i tako smanjuje potrošnja vode i energije.
Kampanja nemačke vlade naglašavala i da jaja i povrće mogu da se kuvaju u samo 2 centimetra vode - drugim rečima, bez da su prekriveni vodom. Tako može da se uštedi 10 evra godišnje.
Poslednji savet je za ljubitelje testenine, naime, stavite je u lonac dok je voda još hladna, kažu da će tako da bude brže gotova.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)