IDEALNO ZA BADNJE VEČE Recept za pitu krompirušu sa aromatičnim začinima, vrhunski ukus
Ukusno posno jelo će obogatiti svaku trpezu, a idealno je za Badnje veče
Sastojci:
1,8 kg krompira
8 čenova belog luka
4 grančice ruzmarina
8 grančica timijana
2 kašičice kima
1/4 kašičice muskatnog oraščića
4 šolje sojinog mleka
200 g biljnog sira
5 kašika margarina
Priprema:
U ključalu i posoljenu vodu stavite krompir isečen na kockice i kuvajte dok ne omekša. U tiganj dodajte margarin (4 kašike), a zatim i mleveni beli luk i kim. Čim se margarin otopi isključite šporet.
Dodajte seckani ruzmarin i timijan, kao i muskatni oraščić, pa promešajte i sklonite sa šporeta. Kuvan krompir ocedite, pa dodajte margarin sa začinima koji ste upravo napravili.
Posolite i pobiberite, pa sipajte i mleko. Na kraju dodajte i rendani sir (100 g). Ispasirajte, a ako želite ostavite i poneki krupniji komadić krompira. Tepsiju premažite margarinom (1 kašika), pa sipajte krompir. Pospite preostalim rendanim sirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na srednjoj rešetki na 180°C oko 25-30 minuta. Gotovu krompirušu ostavite da se ohladi u tepsiji 30 minuta.