NEKAD JE BILA NEIZOSTAVNA NA BOŽIĆNOJ TRPEZI Planinska pita sa sirom, šuškavo ukusno zadovoljstvo
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 

  • 400 g mekšeg sira 
  • 4 jajeta 
  • 80 ml ulja 
  • 400 ml jogurta
  • 1 puna kašika brašna 
  • 10 g praška za pecivo
  • 500 g kora za pitu, (nekad su se mesile)
  • Za prelivanje: 
  • 2 jajeta 
  • 200 ml mleka
  • 100 g kajmaka

Priprema:

Sir izdrobite, a u drugoj činiji umutite jaja sa uljem i jogurom, pa dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno sjedinili. Promešajte. Zatim u smesu dodajte i izdrobljeni sir i opet lepo promešajte. Tepsiju prečnika 30 cm lepo nauljite, pa na dno stavite 2 kore.

Sipajte malo fila, pa preko stavite jednu koru. Tako ređajte dok ne utrošite sve, a poslednji red treba da bude kora. Pitu isecite na kocke, pa premažite kajmakom, a onda i jajima koja ste umutili sa mlekom. Pecite na 200°C oko sat vremena.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading