Tope se u ustima: Brauni sa ukusom kafe
Sastojci
Za testo:
- 3 jajeta
- 100 g crne čokolade za kuvanje
- 150 g maslaca
- 130 g brašna
- 50 g kakao praha
- 150 g šećera
- 1 kašika mlevene kafe
Za preliv kolača:
- 150 g crne čokolade za kuvanje
- 100 ml slatke pavlake
- 30 g kikiriki putera
Priprema
Testo: Kalup veličine 20cm x 20cm obložiti pek papirom (ceo kalup). Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. Maslac iseckati na kockice i staviti u manju posudu. Dodati izlomljenu čokoladu i na tihoj vatri uz stalno mešanje otopiti. Kada se dobije glatka struktura skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Jaja razbiti u vanglicu i mutiti mikserom sve dok se ne dobije svetložuta, kremasta, smesa.
Dodati prohlađenu čokoladu sa maslacem u tankom mlazu neprestano muteći najmanjom brzinom i dobro je sjediniti sa jajima. U odvojenu posudu sjediniti brašno, kakao i kafu, pa prosejati. U prosejanu suvu smesu dodati šećer i sve izručiti u tečnu smesu. Umutiti.
Rasporediti ravnomerno u kalup (to ćete najbolje učiniti ako smesu stavljate kašikom u kalup) i staviti da se peče 15 minuta. Probati čačkalicom i ako je čačkalica suva izvaditi kalup iz rerne. Ostaviti da se kolač ohladi u kalupu.
Preliv: Čokoladu izlomiti i staviti u manju posudu. Sipati slatku pavlaku i na tihoj temperaturi mešati dok se čokolada ne otopi.
Kada se dobije glatka smesa preliti je preko kolača i špatulom je ravnomerno rasporediti. Kikiriki puter staviti da se blago otopi (lakše će se rasporediti) i kašičicom ga stavljati preko čokolade. Čačkalicom išarati površinu kolača (kikiriki puter možete i da izostavite). Ostaviti kolač u frižider da se glazura stegne, pa ga čuvati na sobnoj temperaturi.
Veoma ukusan kolač sa neodoljivom aromom kafe. Možete ga poslužiti sa sladoledom, nekim bobičastim voćem ili bez ikakvih dodataka...
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)