Bolju niste probali: Puter pogača
Samo pratite korake u receptu
Sastojci
Za testo:
- 700 g brašna
- 30 g svežeg kvasca
- 300 ml mleko
- 2 jajeta
- 50 ml ulja
- po ukusu so
- 1 kašičica šećera
Za premazivanje testa:
- 100 g putera
Za premazivanje i posipanje:
- 1 žumance
- po potrebi susam
Priprema
U 100 ml mlakog mleka rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe. U dublju posudu usuti brašno, dodati 200 ml mlakog mleka, jaja, ulje, so, nadošli kvasac i zamesiti srednje tvrdo testo. Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da naraste.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i premazati omekšalim puterom.
Urolati i iseći na manje rolate.
Ređari u uljem podmazanu tepsiju. U sredinu, od rolata, formirati željeni oblik (slagati ih po svom izboru). Ostaviti da odstoji 20 minuta.
Premazati umućenim žumancetom i posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.
Pečenu pogaču izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.