Bolju niste probali: Puter pogača
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci
Za testo:

  • 700 g brašna
  • 30 g svežeg kvasca
  • 300 ml mleko
  • 2 jajeta
  • 50 ml ulja
  • po ukusu so
  • 1 kašičica šećera

Za premazivanje testa:

  • 100 g putera

Za premazivanje i posipanje:

  • 1 žumance
  • po potrebi susam

Priprema

U 100 ml mlakog mleka rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe. U dublju posudu usuti brašno, dodati 200 ml mlakog mleka, jaja, ulje, so, nadošli kvasac i zamesiti srednje tvrdo testo. Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da naraste.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i premazati omekšalim puterom.

Urolati i iseći na manje rolate.

Ređari u uljem podmazanu tepsiju. U sredinu, od rolata, formirati željeni oblik (slagati ih po svom izboru). Ostaviti da odstoji 20 minuta.

Premazati umućenim žumancetom i posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.

Pečenu pogaču izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading