ZA LAKŠE I BRŽE PRŽENJE Od sada ćete umesto ulja u palačinke dodavati samo ovaj sastojak
Zato su iskusne domaćice otkrile kako to možete da poboljšate palačinke
Palačinke su omiljena poslastica i u slatkoj i u slanoj varijanti, a ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.
Svaka zemlja ima svoj recept kako sprema ovo fantastično jelo, a svaka domaćica ili kuvar imaju svoje trikove koji pomažu da testo bude što ukusnije i lakše za pravljenje.
Zato su iskusne domaćice otkrile kako to možete da poboljšate palačinke, pomoću sastojka koji je obavezan kao sos u raznim prazničnim i slavskim salatama.
U pitanju je majonez.
Sigurno nikada do sada niste dodavali majonez u testo za palačinke i deluje vam verovatno čudno. Ali, on ima dobar sastav sastojaka, koji pomažu da se palačinke lakše prže.
U testo za palačinke dodajte maksimalno 2 kašike majoneza u zavisnosti koju količinu pravite, uvek može manje, ali nikada više od ove količine.
On će učiniti da se palačinke ne lepe, a više ne morate da dodajte ulje ni u smesu ni da premazujete tiganj, a izuzetno su mekane.