NAJUKUSNIJI BOSANSKI SPECIJALITET Ulevak sa sirom i spanaćem, pravi se za pet minuta, užitak na kvadrat
Bosanski ulevak je jedna od najukusniji tamošnjih specijalitet, a potrebno vam je svega pet minuta za primremu i pola sata za pečenje
SASTOJCI:
- 3-4 jaja
- Tri kašike kisele pavlake
- Kašičica soli
- Pola praška za pecivo
- Pet kašika pšeničnog brašna
- Pet kašika kukuruznog brašna
- 100 ml ulja
- 300-400 grama mladog sira
- Šolja sitno seckanog spanaća
- Malo putera
PRIPREMA:
Uključite pećnicu na 190 C i u nju stavite prazan pleh da se greje.
U zdeli izmiksujte 3-4 jaja sa tri kašike pavlake i kašičicom soli.
Dodajte pola praška za pecivo, pet kašika pšeničnog i pet kašika kukuruznog brašna.
Postepeno dodajte 100 ml ulja.
Na kraju u masu umešajte 300 – 500 grama mladog sira, ili nekog drugog sira – po volji i spanać.
Rukavicom izvadite vrući pleh iz pećnice.
Stavite kockicu maslaca da se istopi i pažljivo namažite dno i zidove pleha.