NAJZDRAVIJA DIJETA NA SVETU Za 14 dana 8 kilograma manje, bez gladovanja
Trik ove dijete je što se kalorije tokom vremena smanjuju što tera telo da ubrzano sagoreva masnoće
Japanci se smatraju jednom od najzdravijih nacija zbog velike discipline u ishrani i vežbanju. Prosečna žena iz Japana visoka je 160 cm i teška od 45 do 55 kilograma. Japanke u 90 odsto slučajeva nisu gojazne, čak ni u poznim godinama.
Zbog toga smo se zapitali šta jedu Japanci da bi ostali fit?
Po pravilu, Japanci doručak, ručak i večeru sažmu u dva jela u kojima ima i mesa, i ribe, i pirinča i povrća. Trik ove dijete je što se kalorije tokom vremena smanjuju što tera telo da ubrzano sagoreva masnoće. Na kraju, rezultat ove dijete je 8 kg manje.
Prvi dan:
Doručak: Kafa bez šećera.
Ručak: Dva kuvana jaja, salata od kupusa i jedna čaša soka od paradajza.
Večera: Parče pečene ili kuvane ribe (150 grama).
Drugi dan:
Doručak: Kafa bez šećera.
Ručak: Pečena ili kuvana riba sa salatom od svežeg povrća (kupus, paradajz, krastavac, ili zelena salata).
Večera: Parče kuvane junetine (100) i šolja kefira.
Treći dan:
Doručak: Crna kafa sa krekerom.
Ručak: Tikvica ispržena u ulju.
Večera: Kuvana junetina (200 grama); 2 jaja; zelena salata.
Četvrti dan:
Doručak: šolja kafe.
Ručak: Tri kuvane šargarepe, 1 kuvano jaje, parče tvrdog sira (15 g).
Večera: Sveže voće i povrće.
Peti dan:
Doručak: Rendana šargarepa sa sokom od limuna.
Ručak: Pržena riba i šolja soka od paradajza.
Večera: Voće po izboru.
Šesti dan:
Ručak: Kuvana pileća prsa (koliko god želite).
Večera: Dva kuvana jaja i šolja soka od šargarepe.
Sedmi dan:
Doručak: Čaj.
Ručak: Kuvana junetina (200 grama) i voće.
Večera: Bilo koja od gore navedenih večera, osim junetine.
Tokom ovih sedam dana izgubićete većinu kilaže. Voda će nestati iz organizma, kao i nadutost. Dozvoljeno je piti 2 litra vode dnevno.
Osmi dan:
Doručak: Kafa.
Ručak: Pileće grudi i salata od kupusa ili šargarepe.
Večera: Dva kuvana jaja i šolja soka od šargarepe.
Deveti dan:
Doručak: Rendana šargarepa sa sokom od limuna.
Ručak: Pržena ili kuvana riba sa šoljom soka od paradajza.
Večera: Voće.
Deseti dan:
Ručak: Tri kuvane šargarepe, parče sira i 1 kuvano jaje.
Večera: Voće.
Jedanaesti dan:
Doručak: Kafa sa krekerom.
Ručak: Pržena tikvica.
Večera: 2 jaja; parče kuvane junetine (200 grama); salata.
Dvanaesti dan:
Doručak: Kafa sa krekerom.
Ručak: Kuvana ili pržena riba sa rendanom šargarepom.
Večera: Kuvana junetina (100 grama) i šolja kefira.
Trinaesti dan:
Doručak: kafa
Ručak: Dva kuvana jaja, kuvana šargarepa, šolja soka od paradajza.
Večera: Kuvana ili pržena riba.
Četrnaesti dan:
Doručak; Kafa.
Ručak: Grilovana tikvica.
Večera: Kuvana junetina (100 grama) i sveže povrće.
Jelovnik japanske ishrane je veoma jednostavan: mnogo jaja, ribe i povrća, kao i zdravog mesa.
Primetićete da se doručak preskače, tj. konzumira se samo crna kafa ili čaj - slično autofagiji. Što znači da Japanci puštaju telo da odmori od hrane, te tako organizam sam može da preradi unetu hranu.