NAJZDRAVIJA DIJETA NA SVETU Za 14 dana 8 kilograma manje, bez gladovanja
Foto: Shutterstock

Japanci se smatraju jednom od najzdravijih nacija zbog velike discipline u ishrani i vežbanju. Prosečna žena iz Japana visoka je 160 cm i teška od 45 do 55 kilograma. Japanke u 90 odsto slučajeva nisu gojazne, čak ni u poznim godinama.

Zbog toga smo se zapitali šta jedu Japanci da bi ostali fit?

Po pravilu, Japanci doručak, ručak i večeru sažmu u dva jela u kojima ima i mesa, i ribe, i pirinča i povrća. Trik ove dijete je što se kalorije tokom vremena smanjuju što tera telo da ubrzano sagoreva masnoće. Na kraju, rezultat ove dijete je 8 kg manje.

Prvi dan:

Doručak: Kafa bez šećera.

Ručak: Dva kuvana jaja, salata od kupusa i jedna čaša soka od paradajza.

Večera: Parče pečene ili kuvane ribe (150 grama).

Drugi dan:

Doručak: Kafa bez šećera.

Ručak: Pečena ili kuvana riba sa salatom od svežeg povrća (kupus, paradajz, krastavac, ili zelena salata).

Večera: Parče kuvane junetine (100) i šolja kefira.

Treći dan:

Doručak: Crna kafa sa krekerom.

Ručak: Tikvica ispržena u ulju.

Večera: Kuvana junetina (200 grama); 2 jaja; zelena salata.

Četvrti dan:

Doručak: šolja kafe.

Ručak: Tri kuvane šargarepe, 1 kuvano jaje, parče tvrdog sira (15 g).

Večera: Sveže voće i povrće.

Peti dan:

Doručak: Rendana šargarepa sa sokom od limuna.

Ručak: Pržena riba i šolja soka od paradajza.

Večera: Voće po izboru.

Šesti dan:

Ručak: Kuvana pileća prsa (koliko god želite).

Večera: Dva kuvana jaja i šolja soka od šargarepe.

Sedmi dan:

Doručak: Čaj.

Ručak: Kuvana junetina (200 grama) i voće.

Večera: Bilo koja od gore navedenih večera, osim junetine.

Tokom ovih sedam dana izgubićete većinu kilaže. Voda će nestati iz organizma, kao i nadutost. Dozvoljeno je piti 2 litra vode dnevno.

Osmi dan:

Doručak: Kafa.

Ručak: Pileće grudi i salata od kupusa ili šargarepe.

Večera: Dva kuvana jaja i šolja soka od šargarepe.

Deveti dan:

Doručak: Rendana šargarepa sa sokom od limuna.

Ručak: Pržena ili kuvana riba sa šoljom soka od paradajza.

Večera: Voće.

Deseti dan:

Ručak: Tri kuvane šargarepe, parče sira i 1 kuvano jaje.

Večera: Voće.

Jedanaesti dan:

Doručak: Kafa sa krekerom.

Ručak: Pržena tikvica.

Večera: 2 jaja; parče kuvane junetine (200 grama); salata.

Dvanaesti dan:

Doručak: Kafa sa krekerom.

Ručak: Kuvana ili pržena riba sa rendanom šargarepom.

Večera: Kuvana junetina (100 grama) i šolja kefira.

Trinaesti dan:

Doručak: kafa

Ručak: Dva kuvana jaja, kuvana šargarepa, šolja soka od paradajza.

Večera: Kuvana ili pržena riba.

Četrnaesti dan:

Doručak; Kafa.

Ručak: Grilovana tikvica.

Večera: Kuvana junetina (100 grama) i sveže povrće.

Jelovnik japanske ishrane je veoma jednostavan: mnogo jaja, ribe i povrća, kao i zdravog mesa.

Primetićete da se doručak preskače, tj. konzumira se samo crna kafa ili čaj - slično autofagiji. Što znači da Japanci puštaju telo da odmori od hrane, te tako organizam sam može da preradi unetu hranu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading