UDOBAN KORAK JE UVEK U MODI Apsolutna hit obuća koju ćemo nositi ovog proljeća

alo.rs/S.Ć. | Žena 17.03.2023 16:32

d neonskih nijansi kod Todsa, do sjajnog dizajna sa kaišićima kod Simone Rocha, baletanke su se pojavile u mnogo različitih oblika

Foto: Profimedia/Profimedia

Predstavljajući se na modnim pistama 2022. i 2023, baletanke kao favorit mnogih napravio je veliki povratak, a stil jednostavnog navlačenja sigurno ide u korak sa željom za udobnošću koju su nam donele kovid godine. Od neonskih nijansi kod Todsa, do sjajnog dizajna sa kaišićima kod Simone Rocha, baletanke su se pojavile u mnogo različitih oblika.

Sasvim sigurno nećete pogrešiti budete li ih nosili uz džins ili uz večernju haljinu, a osećaćete se udobno i plesati do jutra. POGLEDAJ GALERIJU

Nežne i elegantne balerinke često su ukrašene jednostavnom mašnom i, ovog puta, najčešće zaobljenim vrhom. Ipak, neretko će imati nešto masivniji đon koji smo toliko zavoleli u godinama mokasina koje su za nama, pa će ih ovaj detalj činiti izdržljivijima i dugotrajnijima.

Foto: Profimedia/Profimedia

Profimedia

 

Retro – Meri Džejn cipele

Ako više volite eleganciju, najznačajnije kuće vam predlažu poigravanje sa širokom petom srednje visine i kaišićima, baš u stilu Meri Džejn cipela. Prada je sve začinila špicastim vrhom koji daje oštrinu modelu, dok je Chanel ostao na laku, tilu i klasičnim bojama.

Za razliku od odevnih trendova, same siluete cipela ostaju doslednije tokom godina (a dobar par cipela trajaće vam mnogo duže od jedne sezone). Ipak, male razlike i pojedinačni stilovi i trendovi cipela zablistaće unutar svake kategorije. Tako će i ove godine biti sveprisutne patike, ali će biti specifične za sezonu 2023.

Mnogi će reći da baletanke uglavnom idu uz sve mada, ako želite da izbegnete da izgledate kao prava balerina, nemojte ih nositi s nečim što je previše očekivano, poput suknje od tila. Umesto toga, pojednostavite stvari i uparite svoje baletanke sa majicom i blejzerom za šik i nenametljiv izgled koji će biti idealan za slobodan dan u gradu, jednako kao i za vruće leto na poslu.

Ovoga puta baletanke dolaze kako bi zadale završni udarac. Možete ih kombinovati uz sve odevne stilove, a o rasponu boja, oblika i materijala sa kojima ćete se sresti ove sezone ne treba ni trošiti reči.

Foto: Profimedia/Profimedia

Profimedia

 

Tražite li način da povećate broj pređenih kilometara? Odličan par cipela mogao bi vam biti od koristi. Naravno, sportski par cipela može pomoći vašoj brzini, ali ako je on još i dobro dizajniran, pomoći će vašem samopouzdanju jer je lako hodati snažno i uzdignute glave kada volite ono što vam je na nogama.

Foto: Profimedia/Profimedia

Profimedia

 

 

Bilo da se radi o paru štikli ili baš o patikama, trendovi cipela za 2023. čine da budete spremni za svaku priliku (i vremensku prognozu), kako biste bili sigurni da ćete zadovoljni stići tamo gde ste krenuli. Možete biti moderni, ali sigurno nećete zakasniti!

Expand player
Pogledajte više