RECEPT "UKRADEN" IZ POSLASTIČARNICE Ovako se pravi originalan fil za krempitu
Prvi put kada je praviš vidiš sve greške koje praviš, drugi put je već nešto, a treći put si majstor krempita, pa što duže znaš krempitu, više ti se sviđa
Sastojci
Krem:
- – 6 jaja
- – 1 vanilin šećer
- – 10 kašika šećera
- – 6 kašika brašna
- – 1 litar mleka
- – 2 kašike gustine
- - 1 kesica šljake ili 2 kašike slatke pavlake
Krem za visoku krempitu:
- – 6 jaja
- – 20 kašika šećera
- – 2 vanilin šećera
- – 1 kutija (400g) gustine
- – 6 kašika brašna
- – 5 dc vode
- – 2 litra mleka
Priprema: Umešajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte brašno i skuvajte u mleku. To znači mešanje na laganoj vatri najmanje 10-15 minuta dok ne postane gusta masa. Kada se smesa malo ohladi dodati pripremljenu šljaku i lagano izmešati. Kremu stavite na pleh za palačinke, prekrijte drugim listom isečenim na četvrtine i pospite šećerom u prahu.
Za visoku krempitu:
Pomešajte 6 žumanaca sa 10 kašika šećera i dodajte konzistenciju pomešanu sa vodom i brašnom, pa prokuvajte u mleku. Umutite čvrst sneg od 6 belanaca i 10 kašika šećera, pa ga lagano umešajte u malo ohlađenu kremu i sipajte u dublji pleh između dva lista, a gornji već iseći na kockice za lakše sečenje. Ovo je samo recept za kremu jer ga koristim ne samo za krempitu već i za princeskrofne, ali može da se koristi na milion načina. Izvor: coolinarka.com