KOD NAŠIH BAKA SE ZNALO Starinski pilav se obavezno preliva jednim sastojkom, samo tako će biti sočan
Staro tradicionalno jelo od pirinča obogatiće vašu trpezu
Spremite seljački pilav baš onakav kakav su naše bake spremale. Tajna se krije u receptu koji morate da zapišete. Tajna se krije u prelivanju mlekom, od kojeg dobija neverovatnu sočnost.
Sastojci:
- 600 g praziluka
- 3 šargarepe
- pakovanje šampinjona
- 600 g piletine (batak i karabatak)
- 150 g pirinča
- 500 ml mleka
- ulje
- so, biber, suvi začin, začinska crvena paprika
Priprema:
Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice pa ih dobro izdinstajte. Dodajte seckane šampinjone pa i njih upržite. Sipajte pirinač, začinite pa prodinstajte još malo. Sipajte malo mleka. Promešajte pa izručite u tepsiju. Dodajte ostatak mleka i poređajte meso. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 min.