KOD NAŠIH BAKA SE ZNALO Starinski pilav se obavezno preliva jednim sastojkom, samo tako će biti sočan

ALO.RS | Žena 07.04.2023 14:23

Staro tradicionalno jelo od pirinča obogatiće vašu trpezu

Shutterstock

Spremite seljački pilav baš onakav kakav su naše bake spremale. Tajna se krije u receptu koji morate da zapišete. Tajna se krije u prelivanju mlekom, od kojeg dobija neverovatnu sočnost.  

Sastojci:

  • 600 g praziluka
  • 3 šargarepe
  • pakovanje šampinjona
  • 600 g piletine (batak i karabatak)
  • 150 g pirinča
  • 500 ml mleka
  • ulje
  • so, biber, suvi začin, začinska crvena paprika

Priprema:

Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice pa ih dobro izdinstajte. Dodajte seckane šampinjone pa i njih upržite. Sipajte pirinač, začinite pa prodinstajte još malo. Sipajte malo mleka. Promešajte pa izručite u tepsiju. Dodajte ostatak mleka i poređajte meso. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 min.

Expand player
Pogledajte više