PROBAJTE NEŠTO DRUGAČIJE Preukusan burek sa jabukama i bananom, prava fantazija
Voćni burek, slano-slatka kombinacija oduševiće vas ukusom
Sastojci:
- 4 veće jabuke
- malo cimeta
- 1 banana
- 200 ml kisele vode
- 500 gr tankih kora
- ulje
Priprema:
Jabuke izrendati, naseckati bananu i dodati malo ulja u jabuke. Pleh prečnika 24 cm premazati uljem ili obložiti pek papirom.
Staviti na dno prvu koru pa je poprskati kiselom vodom i malo uljem. Ređati dve zgužvane kore pa ih poprskati vodom i uljem i dodati rendane jabuke.
Sledeći red isto dok se sve ne istroši.Odougo ušuškati i pokriti i ušuškati burek.
Odozgo poprskati vodom i uljem i peći na 200 stepeni 40 – 50 minuta da lepo porumeni. Istresti na poslužavnik i seći vruće.