SAVETI MODNIH STILISTA Žene, ovo ne oblačite nakon 35. godine
Foto: Profimedia/Profimedia

Internet je prepun saveta kako da se oblačimo, a često se analizira prikladnost pojedinih komada odeće s obzirom na godine. Međutim, većina ovih saveta ne uzima u obzir važnu tačku – najvažnije je kako se neko oseća u onome što nosi, a šta drugi misle o tome ne bi trebalo da bude bitan ili bilo koji faktor pri osmišljavanju stajlinga.

Na primer, rađene su mnoge analize o tome koji su odevni predmeti prikladni za određeni period života, odnosno koji posle određenih godina postaju neprikladni. Tako se ženama često savetuje da se otarase određenih stvari iz svoje garderobe nakon 35. godine.

Naravno, većina dama će potvrditi da je to totalna glupost, jer svaki komad odeće može da se kombinuje na odgovarajući način i nema potrebe da čistimo naše ormane jer neko drugi misli da u njima ne izgledamo dobro. Nema ničeg neprikladnog u odeći koja naglašava telo. 

Prekratke suknje i haljine

S jedne strane, dame dobijaju poruke da treba da budu ponosne na svoje telo, a sa druge strane upozorenja da ih u određenom uzrastu nije primereno pokazivati. Ignorišite savete koji vam ne dozvoljavaju da budete samouvereni.

Naravno, za sve postoji vreme i mesto, a dobro znamo za koju priliku možemo da obučemo veoma kratku haljinu ili suknju, a za koju će duži model više odgovarati. Uska odeća Još jedna glupost. Nema ničeg neprikladnog u odeći koja naglašava telo i nema godina u kojima bi trebalo da se odreknemo uskih komada.

Najbolji dokaz za to je prva dama Francuske Brižit Makron, koja se često nalazi na udaru kritika jer na pragu 70-ih još uvek nosi „skini” farmerke i uske kožne pantalone. Istovremeno, ni u jednoj situaciji nije prešla granicu dobrog ukusa, a takve pantalone uvek kombinuje sa elegantnim i pristojnim komadima i svaki put izgleda fantastično.

Neboderske potpetice

Istina, platforme i štikle visoke do neba nisu za svakoga, ali kada znate kako da hodate u njima i da se istovremeno osećate senzualno, ništa vas ne sme sprečiti da ih nosite.

Modni kritičari smatraju da su klasični saloni bolji izbor za žene nakon 35. godine, ali brojne poznate dame iz godine u godinu dokazuju da su i "neboderi" dobar i prikladan izbor. Modni kritičari smatraju da su klasični saloni bolji izbor za žene posle 35 godina.
 

Stara odeća za koju smo sentimentalno vezani

Majica iz srednje škole sa logom vašeg omiljenog benda, donji deo pidžame pun rupa koje više volite od najfinijih svilenih spavaćica, stara kućna haljina koju ste davno ukrali iz maminog ormana.

Mnogi će reći da ovakvi komadi samo zauzimaju nepotreban prostor u našem ormanu, ali nema ničeg lošeg u čuvanju i nošenju odeće za koju ste sentimentalno vezani. Često se dešava da su ovi stariji komadi kvalitetniji od novih.

Ne morate na silu da punite svoj ormar novom odećom ako se osećate udobno u staroj. Stara isprana majica odlično će stajati uz farmerke i sandale sa visokom potpeticom, mamin ogrtač je verovatno najudobniji na svetu, a u kakvoj pidžami spavate nikome ne treba da smeta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading