SIMBOLIKA HALJINE ZA KRUNISANJE Kraljica Kamila u u beloj odeći i 2 ogrtača, sve oči uprte u nju

alo.rs | Žena 06.05.2023 13:30

Zanimljiv element haljine je to što odražava fluidniji i moderniji prikaz naklonosti kralja i kraljice prema prirodi i britanskoj prirodi

Foto: Profimedia/Profimedia

U toku je krunisanje kralja Čarsla III i kraljice supruge Kamile i sasvim je logično da su sve oči uprte u nju.

Kamila nosi modnu haljinu Brusa Oldfilda. U pitanju je bela haljinu sa zlatnim detaljima u skladu sa odorom njenog muža. Nosila je istu ogrlicu koju je nosila kraljica Elizabeta II za sopstveno krunisanje 1953, a koja je pripadala kraljici Viktoriji.

Foto: Profimedia/Profimedia

Profimedia

 

- Čast mi je što su me zamolili da dizajniram tako istorijsku haljinu za Njeno Veličanstvo. Ovo je zaista najvažniji zadatak u mom životu. Veoma uzbudljivo i veoma posebno - rekao je kreator Brus Oldfild za WWD.

- Već više od decenije dizajniram odeću za kraljicu. Haljina za krunisanje je stil i silueta koja se veoma dopada Njenom Veličanstvu i sofisticirana je i prikladna za prilike veličine kao što je ova. Zanimljiv element haljine je to što odražava fluidniji i moderniji prikaz naklonosti kralja i kraljice prema prirodi i britanskoj prirodi. Mislim da je uvek dobra ideja osvrnuti se na istoriju, ne samo na krunsku haljinu pokojne kraljice Elizabete Druge, već i na one pre nje, što sam i učinio - dodao je.

Expand player
Pogledajte više